duminică, 21 martie 2010

Salata Orientala (de Vara)


Recunosc de la inceput ca nu e chiar reteta de salata orientala clasica, dar eu asa stiam ca e o salata orientala. 
Cand am ajuns la piata si am gasit  ridichi si ceapa verde, cum sa nu imi sara gandul la o salata proaspata. 
Furnicutul a ramas foarte mirat cand a auzit ca punem si verdeturi si branza, dar apoi cand am gustat a aprobat si reteta asta, asa ca putem sa-i spunem salata orientala de vara :)
Pentru 4 portii avem nevoie de:
  • 800 g cartofi
  • 200 g masline
  • 1 ardei
  • 2 rosii
  • 1 legatura ceapa
  • 2 legaturi ridichi
  • 50 - 100 g branza telemea
  • 2 oua
  • patrunjel
  • 4 linguri ulei
  • sare, otet
Cartofii e bine sa fie pe cat posibil egali ca dimensiune si nu prea mari. Se spala si se pun la fiert intregi. Dupa ce incep sa fiarba se lasa cam 20 minute, se pune sare si ii mai lasam cam 10 minute. Aruncam apa in care au fiert si ii lasam putin sa se raceasca. Intre timp tocam toate legumele: ceapa, ardeiul, rosiile si ridichile. Ouale se pun la fiert si se lasa sa fiarba 15 minute, ca sa fie tari. Cand sunt fierte le putem lasa in apa rece putin, ca sa se raceasca mai repede sa le putem curata si taia in salata.
Cand cartofii s-au mai racit, ii curatam si ii taiem cubulete. Punem cartofii intr-un vas, adaugam ulei, putina sare pentru ca mai adaugam telemea, si amestecam. Peste cartofi punem celelalte legume, otet, ouale, patrunjelul tocat si telemeaua taiata cubulete.
Amestecam totul si ne bucuram de aceasta salata care poate fi un pranz foarte hranitor sau un mic dejun proaspat.
Caloriile nu ar trebui sa ne sperie prea mult, 100 de grame au aproximativ 110 calorii, iar o portie are cam 400 de calorii. Daca eliminati branza, 100 de grame de salata vor avea cam 100 de calorii.




Printeaza reteta

Niciun comentariu: