luni, 26 aprilie 2010

Dark Cafe Mocha


Era timpul sa facem si o cafea buna de tot, pe care o bem in general in weekend, cand vrem o cafea mai deosebita. Ideea e luata de la Starbucks, dar e cu mult mai putine calorii, pentru ca nu punem decat putin zahar si nici un sirop. 
Am incercat mai multe variante, cu diverse feluri de ciocolata, dar cea mai buna este cu ciocolata neagra, pentru ca are o aroma deosebita si nu este atat de dulce. Puteti incerca reteta asa cum e descrisa mai jos, sau puteti combina cafeaua cu cacao, rezultatul fiind foarte bun si in acest caz.
Cafe mocha este o combinatie intre cafea, lapte si ciocolata sau cacao. Numele mocha am aflat ca vine de la un oras din Yemen, de unde se exporta cafeaua produsa in zona, care avea o aroma de ciocolata.
 
Pentru 2 portii de cafea avem nevoie de:
  • jumatate de ciocolata neagra (50g) sau 2 lingurite cacao
  • 300 ml lapte
  • cafea
  • 1 lingurita de zahar
  • scortisoara
  • frisca
Facem o cafea putin mai tare la filtru, esspresorsau ibric, cum stim. Intre timp punem cioclata si laptele intr-un vas pe care il punem la bain-marie (deasupra unui alt vas in care este apa). In acest fel ciocolata se va topi usor in lapte. Putem adauga si o lingurita de zahar, daca vreti sa fie putin dulce. Incalzim amestecul de lapte si ciocolata, fara sa il fierbem.
Daca facem cu cacao, incalzim laptele pe foc, punem cele 2 lingurite de cacao si o lingurita de zahar. Amestecam pana se dizolva cacaoa si zaharul si lasam sa se incalzeasca, dar nu sa fiarba.
Turnam cafeaua in cele 2 cani, deasupra punem amestecul de ciocolata si lapte, ornam cu spuma de lapte sau frisca si scortisoara. Servim cafeaua calda si socotim ca are 100 calorii la 100 grame, iar o portie are cam 350 calorii. Daca renuntam la frisca si folosim spuma de lapte, o portie are cam 300 calorii.


Printeaza reteta (fara imagini)

2 comentarii:

Teo spunea...

hey! arata foarte bine dark mocha :D o sa fac si eu cat de curand :)

Laura spunea...

arata demential... vreau si eu, trebuie neaparat sa fac si eu