marți, 20 aprilie 2010

Gogosi cu Gem


Ajungem si la ultima reteta de gogosi, respectiv cele umplute cu gem. Asa cum spuneam, acestea se prajesc la sfarsit, deoarece, oricat de bine le inchideti, siropul din gem tot va iesi. Nu e nevoie sa fie mult sirop, dar e suficient ca sa se innegrasca uleiul si sa nu puteti praji prea multe pana sa fie nevoie sa schimbati uleiul. 
Folosim aluatul de la gogosile simple si un gem cat mai uscat, pentru ca altfel va fi dificil sa "sigilati" gogosile.

Deci ingredientele sunt:
  • cam o treime din aluatul pentru gogosile simple
  • 1 borcan mic de gem (noi am folosit de gutui si capsuni)
Procesul tehnologic e cam acelasi ca la gogosile cu branza, doar ca e mai rapid, fiindca nu trebuie sa pregatim branza.
Aluatul il intindem pe o suprafata presarata cu faina pana are o grosime de aproximatix 5 milimetri. E ok sa fie mai subtire, pentru ca el va mai creste pana inchidem gogosile si le prajim. Taiem aluatul in forma de dreptunghi sau patrat si punem pe fiecare bucata de aluat cate 1 lingura de gem. Inchidem gogosile si presam marginile, ca sa se inchida bine. Putem face triunghiuri sau dreptunghiuri, in functie de cum impachetam bucata de aluat.
Resturile de aluat care raman pe langa ce taiem le putem amesteca cu aluatul ramas, sau daca suntem la final, le dam ce forma dorim si le prajim simple, fara umplutura.

Dupa cum stim deja, prajim in ulei incins timp de cateva minute pe fiecare parte pana se coloreaza frumos. Aveti grija ca dupa ce prajiti cam 3 transe de gogosi e posibil sa inceapa sa se innegrasca uleiul si sa ramana bucatele negre de sirop ars prinse de gogosi. Atunci e momentul sa schimbati uleiul sau macar sa incercati sa scoateti cu o lingura arsura aceea.
Servim gogosile calde sau reci, langa o cana de lapte rece si notam ca au aproximativ 320 calorii la 100 grame.



Printeaza reteta (fara imagini)

Niciun comentariu: