marți, 21 septembrie 2010

Salata de Cartofi



Revenim in blogosfera dupa un mult asteptat concediu si multe alte treburi (placute) care ne-au tinut departe de bucatarie. Dar gata, distractia s-a terminat, revenim cu picioarele pe pamant... la munca si la cratita :))
Prima reteta dupa vacanta este una simpla, o garnitura foarte buna la un gratar, in cazul in care vreti sa profitati de ultimele weekenduri calde si insorite pentru o iesire la iarba verde.
Pentru 5-6 portii de salata avem nevoie de:
  • 1 kg cartofi potriviti ca dimensiune
  • 4 lingurite mustar - noi am folosit mustar cu boabe Cremvustila :))
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura ceapa verde
  • zeama de la o lamaie
  • sare
Salata se face foarte usor: spalam cartofii si ii fiebem in coaja. Dupa ce s-au fiert (cam 20 minute), ii lasam putin sa se racoreasca, ii curatam si ii taiem in 2 sau in 4. Amestecam uleiul, mustarul, zeama de lamaie, sarea si mararul tocat si turnam sosul peste cartofi. Adaugam si ceapa tocata si avem o salata delicioasa care are aproximativ 100 calorii la 100 grame.





Niciun comentariu: