miercuri, 24 noiembrie 2010

Ciorba de Vacuta


O ciorbita delicioasa, plina de legume, dar si ceva proteine din carnea slaba de vita sau vitel. Este de preferat muschiul de vitel, pentru ca fierbe mult mai repede si nu este atat de tare, cum este carnea de vita. Ciorbita poate fi mancata si la pranz, dar poate constitui o cina satioasa, cu putine calorii si cu putini carbohidrati, cum ne sfatuiesc nutritionistii :)

Pentru 5 - 6 portii avem nevoie de:
  • 700 g pulpa slaba de vitel
  • 3 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 2 ardei, eventual de culori diferite pentru aspect
  • jumatate de telina
  • jumatate de pastarnac
  • fasole verde (cam 150g)
  • 1 pahar de bulion
  • sare, piper
  • verdeata: patrunjel, marar
Taiem carnea in cubulete potrivit de mici, oricum se vor strange si la fiert, si o punem la fiert, cu capac, in aproximativ 3,5 litri de apa cu sare. Trebuie sa fim pe faza cand incepe sa fiarba pentru ca aceasta carne face multa spuma care trebuie indepartata, ca sa avem o ciorba limpede. Daca se fierbe greu carnea si scade mult apa, adaugati cantitatea evaporata, si spumati daca e necesar.
Dupa ce carnea este destul de fiarta, cel putin pe jumatate, decojim rosia si o punem impreuna cu legumele taiate marunt. Eventual cartoful si dovlecelul ii puteti adauga ceva mai tarziu, pentru ca fierb mai repede. Cand toate legumele sunt fierte, adaugam bulionul, potrivim de sare, piper si ciorba este gata :)
Servim cu verdeata proaspat tocata aceasta ciorbita la care nu am adaugat nici un pic de ulei si care are calorii la 100 de grame au 60 de calorii.


2 comentarii:

sara & Miki spunea...

Imi place ciorbita ta. Pup!

Razvan Baraian spunea...

Am facut o ciorba superrrrrr!!!ms de reteta!:D