marți, 30 noiembrie 2010

Vin Fiert


Vinul fiert nu are nevoie de nici o descriere, e atat de bun si aromat incat toata lumea il indrageste. Si cum a venit frigul, iar racelile ne pandesc la tot pasul, trebuie sa le combatem natural, cu un vin fiert care ne incalzeste si ne relaxeaza. Ce poate fi mai placut intr-o seara de iarna decat o cana aburinda de vin fiert, plina de miresme de scortisoara, un film bun si cel mai important, persoana draga alaturi ;) Dar sa nu dam in sentimentalisme si sa vedem cum facem vinul asta :)

Pentru 2 portii avem nevoie de:
  • vin rosu (dar merge si alb) cat de mult vreti - cam 400 - 500 ml
  • 2 - 3 linguri de zahar, depinde cat e de acru vinul
  • 2 - 3 bete de scortisoara
  • 2 - 3 boabe de ienibahar
  • 4 - 5 cuisoare
  • un mar (optional)
Punem vinul pe foc impreuna cu zaharul, la foc mic - mediu, si amestecam pana se dizolva zaharul. Adaugam condimentele pe care este bine sa le folositi intregi, nu macinate, pentru a nu strica textura si aspectul vinului. Lasam sa se incalzeasca, iar cand incepe sa fiarba, adaugam cateva rondele de mere taiate foarte subtire. Daca preferati, puteti inlocui feliile de mar cu cateva bucati de coaja de portocala... imaginati-va cum va mirosi bucataria... yummy :)
Dupa ce vinul a fiert cateva minute, il turnam in cani si servim cu incredere, tinand cont ca avem cam 110 calorii la 100 de grame.





2 comentarii:

Andi spunea...

Chiar mi-era poftă de un vin fiert în seara asta :)

Din fericire, 2 păhărele de țuică fiartă mi-au tăiat pofta de vin. Mai aștept până mâine! :)))

Carmen spunea...

La noi a fost invers, ieri tuica, azi vinul... fierte amandoua :))