marți, 10 mai 2011

Ciorba de Cartofi cu Tarhon


Tarhonul este unul din condimentele mele preferate, asa ca destul de des il folosim in diverse mancaruri. De data aceasta am pregatit o ciorba super-ultra-mega simpla, care poate fi si de post, daca ignorati oul si iaurtul. Bineinteles ca se poate adauga si niste afumatura, pentru cine vrea si nu prea e interesat de colesterol :D Dar sa nu divagam, si sa revenim la reteta noastra, cea prietenoasa cu ficatul si arterele :))

Pentru 4 - 5 portii avem nevoie de:
  • 4 - 5 cartofi (600 - 700g)
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 linuguri ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura tarhon proaspat sau tarhon in otet
  • optional: 1 ou, 3 linguri iaurt
  • sare dupa gust
Tocammorcovul, telina, pastarnacul si ceapa si le inabusim in ulei cateva minute, adaugam putina sare, dupa care adaugam aproximativ 2 - 3 litri de apa. Cand zarzavaturile sunt aproape fierte, punem cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba 15 - 20 de minute, pana cand sunt fierti. Adaugam sucul de rosii si batem oul cu iaurtul. Luam 1-2 polonice de ciorba fierbinte pe care le turnam peste ou, iaurt si amestecam.
Turnam amestecul in oala, stingem focul si potrivim de sare. Daca preferati ciorba mai acra, puteti adauga zeama de la o lamaie sau cateva linguri de otet. Pentru ca am avut tarhonul in otet, am pus vreo 2 linguri din acest otet.
Presaram patrunjelul si tarhonul tocate marunt, si avem o ciorbita aromata, care are doar 35 calorii la 100 de grame.




Niciun comentariu: