miercuri, 1 iunie 2011

Friptura cu Verdeata


Am vazut aceasta retetea rasfoind o revista ceva mai veche, din teancul care creste mereu, pentru ca il tot suplimentam cu noi aparitii :) N-am respectat intocmai instructiunile lor, doar nu se putea sa nu aducem si o nota personala retetei, dar in mare ideea a ramas aceeasi: o friptura la tava, umpluta cu o multime de verdeturi aromate.

Pentru 4 portii avem nevoie de:
  • 600g muschiulet vitel (sau piept de curcan)
  • 2 linguri mustar iute
  • 1 ceapa uscata (alba sau rosie)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 5 linguri ulei
  • sare, piper
Curatam ceapa uscata, o tocam si o calim intr-o lingura de ulei. Cand s-a rumenit, adaugam mustarul si mai lasam pe foc 1-2 minute. Dupa acest timp, punem si ceapa verde, mararul si patrunjelul tocate marunt, condimentam cu sare si piper, omogenizam si lasam sa-si astepte randul.
Taiem carnea, o batem cu ciocanul pentru snitele si condimentam fileurile cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne asezam cam o lingura din amestecul de verdeturi si impachetam in jurul umpluturii, folosind o scobitoare ca sa fixam marginile. Asezam fripturile in tava unsa cu ulei, o acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit la 220 de grade, pentru 10 minute. Dupa acest timp, scoatem folia de aluminiu si mai lasam in 15-20 minute, sa se rumeneasca.
Am servit aceste fripturi cu un tian de legume, iar 100 de grame au aproximativ 230 de calorii.


2 comentarii:

Laura spunea...

am facut reteta asta aseara si ne-a placut mult de tot si mie si lui Luci......delicioasa!

Carmen spunea...

Ma bucur ca v-a placut la amandoi :) chiar si asa, cu verdeata :))