luni, 27 iunie 2011

Salata de Ton si Apio


Ramasesem cu cateva tulpini de telina (apio) de la salata de oua, si cum n-am vrut sa le las sa se strice, am prestat o alta salata, super-ultra-mega rapida. Este perfecta cand ai doar 5-10 minute ca sa pregatesti o masa, asa ca se incadreaza la fix pentru o cina healthy si light. Si ca sa n-avem discutii, apio este un sortiment de telina de la care se folosesc tulpinile. Nu este atat de puternic aromata ca telina de la care se foloseste si radacina, dar are un gust foarte placut.

Pentru 2-3 portii avem nevoie de:
  • 3 conserve de ton: 2 in saramura, una in ulei
  • 4-5 tulpini de apio
  • 3 linguri branzica de casa
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 2 lingurite capere
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
Tocam tulpinile de apio, scurgem conservele de ton in apa, tocam patrunjelul si ceapa. Amestecam toate ingredientele si am rezolvat problema :)
Servim salata cu paine neagra, socotind ca are aproximativ 110 calorii la 100 de grame.




2 comentarii:

gaby_d spunea...

Imi plac salatele :), mai ales cu ton.
Nu stiu ce e apio.

Carmen spunea...

Apio e un fel de telina, de la care se folosesc doar tulpinile si frunzele, nu si radacina. Se gaseste in majoritatea supermarketurilor.