vineri, 17 iunie 2011

Verrine cu Ananas si Rom


Acest deserto-cocktail este minunat intr-o seara de vara, iar aroma racoritoare a mentei il desavarseste. Verrine este un desert sau aperitiv asezat in straturi, care se serveste in vase transparente pentru a putea fi admirat. Ce am facut aici este o struto-camila, nici chiar cocktail, nici chiar desert, dar are cate ceva din ambele. Daca vreti ceva racoritor in weekend, sigur o sa va incante :)

Pentru 2 portii avem nevoie de:
  • 1 cutie ananas rondele (cam 500g)
  • 50 ml rom
  • 4-5 frunze menta proaspata
  • un varf de cutit menta uscata
Strecuram siropul din conserva de ananas, iar rondelele le taiem bucati potrivite si le asezam in pahare.
Siropul ramas il amestecam cu menta uscata, menta proapata tocata marunt si romul. Amestecam bine si turnam peste ananasul din pahare.
Ornam cu frunzulite de menta proaspata si il lasam la rece vreo ora. Apoi il servim cu multa placere si fara remuscari, pentru ca o portie are aproximativ 200 calorii.
Reteta inspirata de ebucataria.ro.




5 comentarii:

pansy spunea...

singurul lucru,in afara de sa spun ca e total pe gustu meu,e gheata!

Carmen spunea...

Pansy, daca folosesti ananasul de la frigider, sau lasi paharele la rece vreo ora, nu mai e nevoie de gheata. Sau o poti adauga :)

Dulcegarii culinare spunea...

Carmen pai ai menta si nu zici nimic?? :)) asta e pentru mine, adik pentru Provocare?? Oricum e dementiala reteta.. ! pupici

Dulcegarii culinare spunea...

Eu o vreau musai pe asta.. ;))) Ca e o combinatie delicioasa! si multe altele ;))) !! pupici Carmen

Carmen spunea...

:))))) daca vrei, o punem si pe asta la Provocare, dar mai avem si altele :) pupici!