marți, 16 august 2011

Muffins cu Merisoare


De mult imi propusesem sa folosim o parte din merisoarele uscate pe care le avem acasa intr-un desert, iar aceasta reteta foarte light si simplu de facut mi s-a parut perfecta. Reteta am vazut-o intr-o revista GoodFood pe care am tot tinut-o la vedere pana i-a venit randul. Dar pentru ca 12 muffins erau prea putin, am dublat cantitatile si am copt in acelasi timp doua tavi, ca sa fie mai spornica reteta :)
Pentru vreo 26 - 28 de muffins am folosit:
  • 500 g faina
  • 150 g zahar brun
  • 180 - 200 g merisoare uscate
  • 250 ml lapte
  • 250 g iaurt
  • 2 oua
  • 50 g ciocolata cu lapte (sau neagra)
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 - 3 lingurite scortisoara
  • un pachet praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
Mai intai rupem ciocolata bucatele si o topim la bain-marie, dupa care o lasam sa se racoreasca.
Ca la toate retetele de muffins, amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, cacao, zaharul si merisoarele.
Batem ouale, adaugam laptele, iaurtul si uleiul. Tunam acest amestec peste ingredientele uscate si le amestecam putin. Turnam ciocolata si amestecam doar pana se omogenizeaza, nu mai mult pentru ca muffins se vor intari.
Turnam compozitia in formele speciale si dam la cuptor pentru 20 - 25 de minute, la 180 de grade, pana cand o scobitoare introdusa intr-un muffin iese curata. As avea o precizare de facut aici: din cauza ca reteta contine foarte putina grasime, muffinurile pe care le-am facut in tava de la Ikea s-au desprins mai greu de pe hartia de copt, unele chiar stricandu-si aspectul. In schimb, cele din formele de silicon au iesit foarte usor.
Muffin-urile sunt foarte aromate, merg excelent langa o cana de cafea sau lapte si au doar 325 calorii la 100 de grame.




Un comentariu:

violette spunea...

Frumoase...si super delicioase!
o zi minunata!