marți, 4 octombrie 2011

Oua in Cuib

... de legume, ca sa profitam cat putem de abundenta de legume romanesti proaspete, fiindca o sa ne fie dor de ele la iarna :) Asa ca facem tot felul de mancaruri mai vegetariene, sau, bine... ovo-lacto-vegetariene :) Oricum le-am incadra, ouale pregatite in acest mod sunt extraordinare si sunt o idee foarte buna daca vreti un mic dejun mai special :)
Pentru 2 portii am folosit:
  • 2 oua
  • 1 dovlecel
  • 2 vinete micute
  • 2 ardei - unul rosu, unul verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • o bucatica de branza feta
  • cateva frunzulite de busuioc (merge si patrunjel)
Taiem vinelete bucatele potrivite si le lasam in apa cu sare pana pregatim restul legumelor, adica pana le curatam si le taiem cubulete.
Intr-un wok incingem uleiul si calim toate legumele vreo 5-10 minute, pana sunt aproape gata. Apoi facem doua lacase in care spargem ouale. Acoperim wokul si mai lasam cateva minute, la foc nu prea mare, pana cand ouale sunt facute.
Pe deasupra presaram sare, piper, branza zdrobita si ornam cu verdeata. Simplu si de efect :)




Un comentariu:

Corina spunea...

Ce cuminti stau ele acolo! Si ce dragute sunt!:)