miercuri, 16 ianuarie 2013

Spaghetti all'Arrabbiata

In scurta, dar foarte frumoasa vizita la Roma, care s-a intamplat prin noiembrie si de care nu am apucat sa va povestesc, am degustat, printre altele, si faimoasele paste suparate (arrabiato inseamna suparat) :) Excelente, cu muuult sos picant si cu usturoi din plin. A fost doar o chestiune de timp pana sa le pregatim si acasa, cu pastele tricolore aduse de la mama lor din Italia.
Pentru 2 portii am folosit:
  • 200 g paste (am folosit spaghetti, dar si penne sunt foarte bune)
  • o conserva rosii decojite in bulion (400 g)
  • 3-4 catei de usturoi
  • un praf de boia iute
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • optional: parmezan ras, patrunjel tocat marunt
Fierbem pastele conform instructionilor, le scurgem si le pastram calde. Intr-o tigaie neaderenta, incalzim uleiul de masline si calim 1-2 minute usturoiul pisat sau tocat foarte marunt. Fiti pe faza, usturoiul nu trebuie sa se coloreze decat foaaaarte putin, dupa care adaugam rosiile tocate marunt, impreuna cu sosul lor, boiaua, sarea si piperul. Fierbem sosul cateva minute la foc mediu, apoi amestecam cu pastele si impartim bunatatea in farfurii. Putem presara pe deasupra patrunjel proaspat tocat sau parmezan ras. In oricare din variante sunt de vis :)



Niciun comentariu: